Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

08.03.2017. - Nastavljaju se informativne radionice o energetskoj obnovi višestambenih zgrada - što nakon prijave na javni poziv?

Slijedom nastavka aktivnosti pružanja tehničke pomoći prema Javnom pozivu 4c2.2, projektni tim za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja održat će danas prvu od pet informativnih radionica namijenjenih upraviteljima zgrada, predstavnicima suvlasnika, ali i potencijalnim izvođačima radova. Radionica će se održati u Županijskoj komori Pula, Carrarina ul.5 s početkom u 11:00 sati.

Cilj održavanja radionica jest detaljnije upoznati zainteresirane suvlasnike i potencijalne izvođače sa narednim koracima provedbe projekata, a naglasak se planira staviti na pojašnjavanje postupaka nabave, kako bi isti zadovoljili kriterije Javnog poziva i kako bi se izbjegle moguće pogreške. Također, bit će riječi i o osiguravanju kvalitete građevinskih radova.

Podsjetimo, u iduće dvije godine u energetsku obnovu višestambenih zgrada u Hrvatskoj bit će uloženo preko milijardu kuna, od čega 629 milijuna kuna iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, temeljem Poziva koji je krajem listopada raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, nakon čega je odobreno 616 projekata.

Planirane su još četiri radionice i to prema sljedećem rasporedu:

 • Rijeka, 9.3.2017. u 11 sati
  Grand hotel Bonavia, Dolac 4
 • Osijek, 13.3.2017. u 11 sati
  Županijska komora Osijek, Europske avenije 13
 • Split, 15.3.2017. u 11 sati
  Županijska komora Split, Trumbićeva obala 4
 • Zagreb, 16.3.2017. u 11 sati
  Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49

Radionice su otvorene za sve zainteresirane, a svoj dolazak je obavezno prijaviti mailom na: info@fzoeu.hr (navesti termin/grad) i to najkasnije dan prije održavanja radionice. 

Ispiši stranicu