Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

10.02.2017. - Donesene izmjene tri pravilnika iz područja energetske učinkovitosti

Na temelju članka 33. Zakona o energetskoj učinkovitosti (»Narodne novine«, broj 127/14) ministar graditeljstva i prostornoga uređenja uz suglasnost ministra nadležnog za energetiku donio je: Pravilnik o izmjeni Pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije – manjih kotlova i peći na biomasu;   Pravilnik o izmjeni Pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije – solarnih toplinskih sustava  i Pravilnik o izmjeni Pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije – plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline

Navedenim pravilnicima odgađa se obveza ishođenja certifikata za izvođenje radova na ugradnji manjih kotlova i peći na biomasu, plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline, te za postavljanje solarnih toplinskih sustava do 1. siječnja 2020. godine. Nakon 1. siječnja 2020. godine navedene radove može obavljati samo certificirani instalater.

Izmjene pravilnika objavljene su u Narodnim novinama broj 12/2017 od 8. veljače 2017. godine i stupaju na snagu osmoga dana od dana objave odnosno 16. veljače 2017. godine.
 
Ispiši stranicu